Dobrodošli na GS PUT
Pretraga
Dobrodošli na GS PUT
 
 


 
 
S a d r ž a j

 
 

 
 
Sve nam više verujete

MesecPoseta
Januar (15703)
Februar (16529)
Mart (27571)
April (53551)
Maj (80625)
Jun (72916)
Jul (79763)
Avgust (96864)
Septembar (123575)
Oktobar (144983)
 
 

 
 
Google Ads

 
 

 
 
Vesti

·Šest sati drame u SAD: Napadač uhapšen, 11 ranjeno
·Danas oblačno i hladno, mestimično sa snegom
·"Delovanje Turske protivreči preporukama NATO-a"
·Čačanin slučajno saznao da je vlasnik 18 stanova
·Gojković: Nisam osramotila Srbiju nigde
·Na današnji dan, 28. novembar

pročitaj više...
 
 

 
 
UGS "Nezavisnost" u štampi

·Akter: PSES: Ne donositi zakon bez socijalnog dijaloga
·Dnevnik: Ukida se kolektivno pregovaranje
·B92: "Tetkica u bolnici i u školi nije isto"
·B92: "Kamo sreće da smo preneli nemački sistem"
·Nova ekonomija: Sindikati: Rešiti problem neisplaćenih plata i platnih obračuna
·B92: Sindikat pita državu: Gde su plate i listići?
·Dnevnik: Gazde ne haju ni za plate ni za obračunske listiće
·Dnevnik: Radnici sve obespravljeniji, a gazde pohlepnije
·Beta video: Čanak: Ako su rad i radnik nedostojanstveni samo takav može biti i poslodavac
·Beta video: Čanak: Bez brige za bezbednost radnika

pročitaj više...
 
 

 
 
Besplatan prostor na internetu

 
 

 
  Ciljevi i zadaci GS PUT: GS PUT REALIZOVAO AKCIONI PLAN O BZR


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 2197 bajtova ukupno | )
 

 
  Organi GS PUT: GS PUT "NEZAVISNOST" - ORGANI
 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | )
 

 
  Sindikalne vesti GS PUT: U CARNEX-u potpisan Kolektivni ugovor

U petak 19.04.2013. godine u prostorijama Industrije mesa CARNEX u Vrbasu, nakon  višenedeljnih pregovora između reprezentativnih sindikata i poslodavca, potpisan je Kolektivni ugovor. Ispred CARNEX-a ugovor je potpiso generalni direktor Jaroslav Stupavski, a ispred sindikata NEZAVISNOST CARNEX, potpisnik je glavni poverenik Milojica Živković.

 

Od 2003. godine, ovo je četvrti put da se u CARNEX-u potpisuje Kolektivni ugovor, Važno je da i ovog puta ukupan nivo prava radnika CARNEX-a nije umanjen, šta više - nekim odredbama ovog Kolektivnog ugovora utvrđen je i viši nivo prava.  

 

Pregovori su protekli u atmosferi partnerstva, ravnopravnog uvažavanja interesa i argumenata pregovaračkih timova, uz poštovanje realnih odnosa, uslova i mogućnosti poslovanja CARNEX-u.

 

Značajno je i to da je i ovog puta u toku pregovora ostvareno jedinstvo pregovaračkih timova sindikata. Ispred našeg sindikata složen pregovarački posao su obavljali članovi pregovaračog tima Štefanko Ljubomir, Kosović Tomislav i Jerotijević Milutin.  


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | )
 

 
  Sindikalne vesti GS PUT: UJEDINJENE SRPSKE PIVARE - ZAKLJUCEN JE KOLEKTIVNI UGOVOR

ZAKLJUČEN JE KOLEKTIVNI UGOVOR U KOMPANIJI

UJEDINJENE SRPSKE PIVARE, ČLANICA “HEINEKEN” GRUPEDragan Kozarac, za Sindikat NEZAVISNOST,  i Alexandros Daniilidis, direktor, u ime HEINEKEN kompanije u Srbiji, potpisali su 22. januara 2012. godine kolektivni ugovor. Ovim ugovorom sačuvana su stečena prava radnika, uz manje kompromise delom u korist radnika, a delom i u korist poslodavca.

 

Svečanom događaju potpisivanja ugovora prisustvovali su, pored članova pregovaračkih timova, i predsednik GS PUT NEZAVISNOST, Slavko Vlaisavljević, koji je pohvalio HEINEKEN grupu koja se pokazala kao socijalno odgovorna kompanija i zato će sindikat uvek isticati ove pregovore, socijalni dijalog i zaključivanje kolektivnog ugovora kao pozitivni primer ostalim poslodavcima u Srbiji.

 

Direktor HEINEKEN kompanije u Srbiji,  Alexandros Daniilidis, istakao je zadovoljstvo zbog zaključivanja kolektivnog ugovora, kojim je pivara, na najbolji mogući način, pokazala da joj je stalo do trajnog i kvalitetnog uređenja prava i obveza svojih zaposlenih.

 

Glavni poverenik sindikata NEZAVISNOST,  Dragan Kozarac, se zahvalio direktoru na razumevanju i naporima koje je uložio da bi se u prvi plan stavila budućnost kompanije i zaposlenih. Zahvalio se i pregovaračkom timu sa strane poslodavca na čijem je čelu bila Olivera Baković, HR direktor. Istakao je i razumevanje i zajednički rad velikog broja članova sindikata, značajnu pomoć i stručnost koju su imali od Dragice Mišljenović i Zlate Zec iz UGS NEZAVISNOST i naporan rad  svojih kolega iz  pregovaračkog tima, Gorana Dimitrijevića i Zorana Raičevića. 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | )
 

 
  Sindikalne vesti GS PUT: Izbori u sindikatu "Nezavisnost - Carnex"
U skladu sa Pravilnikom o organizovanju i radu povereništva sindikata NEZAVISNOST CARNEX iz Vrbasa, Odbor poverenika je krajem 2012. godine, doneo odluku o organizovanju izbora. Svake 4 godine, od osnivanja sindikata do danas, ovo je peti put da članovi sindikata biraju svoje predstavnike/ce.

Imenovana izborna komisija sindikata je imala ozbiljan zadatak da vodi izborni proces u kojem je u radnim prostorijama u radno vreme u svim organizacionim delovima CARNEX-a održano 18 izbornih sastanaka. Svi članovi su pozvani na sastanak, a odziv je bio odličan, uz potreban kvorum i ukupno prisustvo od oko 70% članova.

U demokratskoj atmosferi izabran je 21 poverenik/ca sindikata NEZAVISNOST CARNEX, od čega je 9 poverenika prvi put izabrano. U odbor je izabrano i 6 koleginica. Predloženi su i članovi Nadzornog odbora.

Izborni sastanci su istovremeno bili i prilika za informisanje o dosadašnjem delovanju sindikata kao i za dogovor o narednim aktivnostima.

Nakon održanih izbornih sastanaka, 19. januara u prostorijama sindikata je održana konstitutivna sednica Odbora poverenika na kojoj je izabrano rukovodstvo sindikata i to: Milojica Živković za glavnog poverenika, Ljubomir Štefanko za zamenika, Milutin Jerotijević za zamenika, Tomislav Kosović za sekretara sindikata.

Treba napomenuti da je od direktora CARNEX-a iskazano razumevanje za postupak organizovanog izbora naših sindikalnih predstavnika.

 

Za Sindikat Nezavisnost Carnex

Milojica Živković, glavni poverenik

U Vrbasu 24.01.2013.

 

 
 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 3360 bajtova ukupno | )
 

 
  Sindikalne vesti GS PUT: ŠTRAJK U SRBIJA-TURIST IZ NIŠA

ŠTRAJK U SRBIJA-TURIST IZ NIŠA

 

Dana 23.10.2012.godine u poslovnom prostoru ispred hotela „Park“ u Nišu održan je Zbor zaposlenih sa jedinom tačkom dnevnog rada:

 

Predlog Programa rešavanja viška zaposlenih u „Srbija-turist“ a.d. Niš, reg.br. 5599 od 10.10.2012.godine.

 


Na skupu je izraženo žestoko nezadovoljstvo zaposlenih u vezi realizacije Programa, kao i bezrezervno neslaganje, kako sa navedenim razlozima viška zaposlenih, tako i uslovima pod kojima treba prestati radni odnos za 131 zaposlenog. Imajući u vidu ukupan broj zaposlenih na neodređeno vreme (203), kao i Odluku, o zatvaranje hotela „Nais“ i hotela u Niškoj Banji, hotel „Ozren“ krilo „A“ o hotel „Ozren“ krilo „B“ nije bilo teško uvideti  da većinski vlasnik „Srbija-turist“ a.d. Niš i Odbor direkora društva otpuštaju 131 radnika, mada je zaključak Vlade Republike Srbije imao za cilj prevazilaženje problema vezanih za privatizaciju „Srbija-turist“ iz Niša. Hoteli koji pripadaju AD „Srbija-turist“ iz Niša značajan su, a neiskorišćen resurs, pa bi njegovo stavljanje u funkciju bilo od velikog značaja za grad Niš injegovu ofirmaciju kao ekonomskog, sportskog, univerzitetskog i turisničkog centra“, sindikat NEZASVISNOST „Srbija-turist“ je uz podršku zaposlenih doneo odluku o stupanju u štrajk, 29.10.2012. godine.


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 5362 bajtova ukupno | )
 

 
  Medjunarodna saradnja GS PUT: RADNA POSETA NORVEŠKOJ

Od  16. do 20. januara 2012. godine predsednik i sekretar GS PUT Nezavisnost, Slavko Vlaisavljević i Milojica  Živković obavili su, projektom predviđenu posetu Norveškoj radi susreta sa sindikalnim kolegama partnerima iz NNN, učešća na zajedničkoj konferenciji tarifnih kolektivnih ugovora 2012. i učestvovanje na strukovnim sastancima granskog sindikata Norveške po delatnostima. Ovi skupovi su obuhvatili sve aspekte kolektivnog pregovaranja, te sve moguće taktike i temeljne pripreme po najvišim sindikalnim standardima. 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 1815 bajtova ukupno | )
 

 
  Sindikalne vesti GS PUT: OCISTIMO SRBIJU
ОЧИСТИМО СРБИЈУ!


ГС ПУТ “Независност”, заједно са својом кровном организацијом УГС НЕЗАВИСНОСТ данас започиње велико спремање Србије, јер нама није свеједно у каквој Србији живимо.

Да би очистили Србију употребићемо 250 метли за Вас и све остале политичке партије које са Вама седе у парламенту .“250 метли” је намењено власти и опозицији јер Вас је најлакше довести у ред метлом. ГС ПУТ “Независност” не разликује политичку елиту, без обзира којој политичкој партији припада и зато је потребно да чистимо све редом, па и Вас, са истим метлама, јер сте Ви сви исти и једнако одговорни за ситуацију у којој се налазимо.

Нико од Вас не жели да покида везе тајкуна, политичара и привредног криминала и не жели да искорени корупцију и криминал.

Нама је доста популизма и бацања прашине радницима у очи и зато нећемо одустати од чишћења све док не будемо знали за кога ћемо гласати и док се уместо Вас не појави морална политичка и интелектуална елита.

Свако од нас узима метлу у руке и чистиће док Србија поново не заблиста. Нема синдикалних слобода и права, нема радничких права, нема грађанских слобода и демократије док не почистимо Србију. Почистимо Србију и вратимо је онима којима она припада – њеним грађанима.

Вас и све остале партије упозоравамо, а истовремено позивамо све грађане да се придруже великом спремању Србије, своје једине куће, домовине у којој су се родили, у којој треба да се рађају и расту и будуће генерације. Ако њима, тим будућим генерацијама, живот буде обележен оваквом Србијом, трошном, оронулом уџерицом на периферији цивилизације, онда ће то бити злочин за који ће оптужити управо нас, који данас пристајемо да Србија буде таква.Београд, 23.12.2010.године

ГС ПУТ „Независност“

Славко Влаисављевић, председник 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | )
 

 
  Sindikalne vesti GS PUT: Prvomajska protesna setnja

POZIV ZA

PRVOMAJSKU PROTESTNU ŠETNJU

UDRUŽENJE RADNIKA, PENZIONERA I BIVŠIH RADNIKA KOMPANIJE „GENERALEXPORT“ DP BEOGRAD, kao i UDRUŽENI SINDIKATI KOMPANIJA „GENERALEXPORT“ DP BEOGRAD I „INTERNATIONAL CG“ DP BEOGRAD – obe u restrukturiranju i „NBGP PROPERTIES“ DOO „NEZAVISNOST“ organizuju 01.05.2010.godine PRVOMAJSKU RADNIČKU PROTESTNU ŠETNJU.


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 2434 bajtova ukupno | )
 

 
  Aktuelnosti GS PUT: Izmena i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

IZMENE I DOPUNE ZAKONA O PIO

28. januar 2010.  

    BEOGRAD - Tripartitna radna grupa za izmene i dopune Zakona o PIO je na sastanku održanom 27. januara 2010. godine, privela kraju rad na formulisanju izmena i dopuna, odnosno izradi Radne verzije Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, sa uključenim predloženim izmenama i dopunama.

     Predstavnica UGS „Nezavisnost“ u Radnoj grupi Zlata Zec je, kroz čitav period rada Radne grupe, kao i na navedenoj sednici, zastupala načelne stavove i predloge koji proizilaze iz programskih opredeljenja Sindikata, kao i konkretne predloge iznete  kroz tematsku javnu raspravu (okrugli sto), održanu 30. decembra 2009. godine i predloge stigle od granskih sindikata, zaključno sa 15. januarom 2010. godine.

     Predstavnica UGS „Nezavisnost“ u Radnoj grupi, kao i učesnici  okruglog stola, izrazili su svoje neslaganje načinom rada i tretmanom tripartitne Radne grupe formirane za pripremu izmena i dopuna Zakona, kritikujući metod rada po kojem se socijalani partneri - učesnici u radu Radne grupe, dovode pred svršen čin „ispostavljanjem“ izmena „dogovorenih“ sa MMF-om, odnosno, obrazlažući neprihvatanje predloga Sindikata ili drugih učesnika u radu Radne grupe, izričitim zahtevima MMF-a. Posebno je nelogično i neprihvatljivo objašnjenje insistiranje Misije MMF-a isključivo na „intervencijama“ na rashodovnoj strani, odnosno smanjenju dosadašnjeg nivoa prava korisnika penzija, ne prihvatajući ponuđena rešenja na povećanju prihoda za potrebe PIO, kao načina za smanjenje učešća rashoda PIO u društvenom bruto proizvodu (DBP), na ispod 10%.


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 10643 bajtova ukupno | )
 

 
 

UGS ''NEZAVISNOST''
 
 

 
 

IUF - UITA - IUL
 
 

 
 

EFFAT
 
 

 
 
Sindikalna škola

 
 

 
 
Anketa

Treba li sindikati da se bave politikom?

Da
Ne
Ne znamRezultat
Upitnik

Glasova 225
 
 

 
 
Arhiva tekstova

13.02.2010 13:03:29
· O zaradama poslodavci ne brinu
13.02.2010 12:55:56
· Milion presuda zbog otimanja plata
23.10.2008 16:00:02
· U CARNEX-U PRODUZEN ROK VAŽENJA KOLEKTIVNOG UGOVORA
20.09.2008 11:40:16
· Tribina o uticaju Zakona o poljoprivrednom zemljištu!
09.09.2008 08:18:53
· Medjunarodna saradnja
08.09.2008 08:58:28
· GALERIJA SLIKA VEZANA ZA AKTIVNOSTI GS PUT
08.09.2008 08:48:02
· PRAVNA SLUZBA UGS-A
08.09.2008 08:09:41
· Kontakt
07.09.2008 14:57:15
· Istorijat GS PUT "Nezavisnost"
07.09.2008 14:43:40
· ORGANIZOVANOST

Stari članci
 
 

 
 
Posete od 1. 3. 2009.

free counters
 
 

 
 
S.O.S.


 
 

 
 
.

 
 

 
 
Korisni linkovi

 
 


 
 


GS PUT "Nezavisnost"

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Strana generisana: 0.16 sekundi