Dobrodošli na GS PUT
Pretraga
Dobrodošli na GS PUT
 
 


 
 
S a d r ž a j

 
 

 
 
Sve nam više verujete

MesecPoseta
Januar (15703)
Februar (16529)
Mart (27571)
April (53551)
Maj (80625)
Jun (72916)
Jul (79763)
Avgust (96864)
Septembar (123575)
Oktobar (144983)
 
 

 
 
Google Ads

 
 

 
 
Vesti

·Republika Srpska se ne odriče 9. januara
·EU: Turcima tri milijarde € i brže evrointegracije
·SDS: Potrebna demokratizacija, ne poligrafizacija
·Izrael prekida kontakt sa telima EU zbog Palestine
·Veselji: Opozicija upala u zamku izazivanja države
·Masovna tuča izbeglica u Berlinu
·NUNS: Tiho uvođenje vanrednog stanja
·"Kornic na saslušanju, odbio poligraf"
·Haos na ulicama Pariza: Uhapšeno 208 demonstranata
·Stefanović: Vučić prošao poligraf, Branko je Saša

pročitaj više...
 
 

 
 
UGS "Nezavisnost" u štampi

·Akter: PSES: Ne donositi zakon bez socijalnog dijaloga
·Dnevnik: Ukida se kolektivno pregovaranje
·B92: "Tetkica u bolnici i u školi nije isto"
·B92: "Kamo sreće da smo preneli nemački sistem"
·Nova ekonomija: Sindikati: Rešiti problem neisplaćenih plata i platnih obračuna
·B92: Sindikat pita državu: Gde su plate i listići?
·Dnevnik: Gazde ne haju ni za plate ni za obračunske listiće
·Dnevnik: Radnici sve obespravljeniji, a gazde pohlepnije
·Beta video: Čanak: Ako su rad i radnik nedostojanstveni samo takav može biti i poslodavac
·Beta video: Čanak: Bez brige za bezbednost radnika

pročitaj više...
 
 

 
 
Besplatan prostor na internetu

 
 

 
 
Aktuelnosti:


 
 


 
  Medjunarodna saradnja Aktuelno: Nastavak uspešne saradnje sa norveškim sindikatima


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 131 bajtova ukupno | Aktuelno | )
 

 
  Medjunarodna saradnja Aktuelno: POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI MOSZ I UGS NEZAVISNOST

3. septembar 2015. Segedin

U Segedinu su, 3. septembra ove godine, Imre Palkovics, predsednik Nacionalne federacije saveza zaposlenih Mađarske (MOSZ) i Branislav Čanak, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata ’’Nezavisnost’’ (UGS NEZAVISNOST) potpisali SPORAZUM O SARADNJI između ove dve sindikalne centrale.
Najznačajniji deo te saradnje se odnosi na saradnju sindikalnih centrala i njihovih granskih sindikata radijačanja kapaciteta za aktivno i ravnopravno učešće u nacionalnom i evropskom socijalnom dijalogu, posebno kroz:

 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 4788 bajtova ukupno | Aktuelno | )
 

 
  Aktuelnosti Aktuelno: Odrzan sastanak sa ministrom Sertiæem i njegovim saradnicima

Beograd, 03.06.2015.godine  

Na zahtev UGS NEZAVISNOST i Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva “Nezavisnost” u sredu, 03.06.2015. u Ministarstvu privrede, održan je sastanak predstavnika sindikata “Nezavisnost” iz realnog sektora sa ministrom privrede Željkom Sertićem i njegovim saradnicima državnim sekretarom Draganom Stevanovićem, pomoćnikom ministra Milunom Trivuncem i direktorom Agencije za privatizaciju Ljubomirom Šubarom


U delegaciji sindikata “Nezavisnost” koja je razgovarala sa čelnicima Ministarstva privrede, bili su predsednik Granskog sindikata IER Nezavisnost Milorad Panović, izvršni sekretar Dragan Vesić, potpredsednici Nenad Matić i Zoran Pantelić, predsednik Granskog sindikata prehrane, ugostiteljstva, turizma, poljoprivrede, vodoprivrede i duvanske industrije “Nezavisnost”, Dejan Titović i stručni saradnik UGS NEZAVISNOST, prof.dr.Zoran Ristić.

Centralna tema sastanka bila je fokusirana na aktuelne probleme preduzeća koja se nalaze u restrukturiranju, u započetom procesu privatizacije, kao i preduzećima koja se nalaze u fazi priprema UPPR i pokretanja stečaja. Najpre je potpredsednik UGS NEZAVISNOST, Milorad Panović ukazao na značaj socijalnog dijaloga u ovako složenom trenutku za privredni razvoj Srbije. Posle skoro dve decenije odlaganja došli smo u situaciju da pod pritiskom MMF  rešavamo sudbinu velikog broja preduzeća u restrukturiranju, što je ozbiljan izazov i iskušenje za sindikate i zaposlene. Predstavnici sindikata “Nezavisnost“ zatražili su od ministra Sertića i njegovih saradnika punu transparentnost u predstojećim aktivnostima, sugerisali da se ni za jedno preduzeće predviđeno za privatizaciju ili stečaj, ne donosi odluka bez dogovora sa sindikatima i uvažavanja stavova zaposlenih.


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 7234 bajtova ukupno | Aktuelno | )
 

 
  Obaveštenje povodom 1. maja


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | )
 

 
  Aktuelnosti Aktuelno: OBELEŽEN SVETSKI DAN BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU

Beograd 27.april 2015.

 

U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Uprave za bezbednost i zdravlje na radu i u saradnji sa reprezentativnim socijalnim partnerima,  u Domu Vojske Srbije u Beogradu,  je obeležen 8. april- Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu.

 

Obeležavanje svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu predstavlja međunarodnu kampanju prihvaćenu širom sveta koju je pokrenula Međunarodna organizacija rada (MOR). Ova kampanja ima za cilj da unapredi kulturu bezbednosti i zdravlja na radu i da promoviše bezbedne i zdrave uslove rada.To je i dan sećanja na žrtve nesreća na radu i profesionalnih oboljenja. Prema statističkim podacima MOR-a svake godine u svetu se dogodi 2,3 miliona nesreća na radu sa fatalnim ishodom.

 

Na skupu u Domu Vojske Srbije učestvovali su najviši predstavnici Ministarstva, Uprave, UGS NEZAVISNOST, SSSS i UPS, kao i više stotina predstavnika privrednih društava, obrazovnih i naučnih ustanova i veći broj predstavnika medija. U ime UGS NEZAVISNOST skupu se obratio predsednik BranislavČanak.

 

Kao i proteklih godina,Uprava za bezbednost i zdravlje na radu organizovala je takmičenje za dodelu Nacionalnih priznanja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu za 2014. godinu.Najviša priznanja privrednim društvima, pojedincima i sindikati ma koji su se posebno i stakli u unapređivanju bezbednih I zdravih uslova rada, podeljena su na ovom skupu. Među nagrađenima je i Granski sindikat prehrane, ugostiteljstva, turizma, poljoprivrede, vodoprivrede i duvanske industrije‘’Nezavisnost’’ (GS PUT) dobio je Povelju “28.april” za izuzetne rezultate postignute u promovisanju mera i širenja kulture bezbednosti i zdravlja na radu i širenja kulture


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | Aktuelno | )
 

 
  Dejan Titovic novi predsednik GSPUT Nezavisnost


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | )
 

 
  Aktuelnosti Aktuelno: OBELEŽAVANJE 1. MAJA 2015. GODINE

UGS NEZAVISNOST će, zajedno sa SSSS, učestvovati u programu obeležavanja Praznika rada, odlučili su Izvršni i Glavni odbor UGS NEZAVISNOST, na svojim sednicama.

Manifestacije povodom 1. maja trajaće više dana,  a odvijaće se u nekoliko gradova u Srbiji.

Obeležavanje Praznika rada započeće 28. aprila, održavanjem zajedničke konferencije za medije na kojoj će biti najavljen program obeležavanja ovog radničkog praznika i najavljen zajednički PRVOMAJSKI PROGLAS dve reprezentativne sindikalne centrale. Proglas će biti prosleđen svim sindikalnim organizacijama UGS NEZAVISNOST i SSSS, objavljen 30. aprila na sajtu oba sindikata i u sredstvima javnog informisanja i pročitan na centralnoj manifestaciji planiranoj za 1. maj na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Istog dana u Beogradu i većim gradovima Srbije lepiće se prigodni plakati sa prvomajskom porukom.

Naredna dva dana, 29. i 30. aprila, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu organizovaće se kampanja, posvećana dostojanstvenom radu, afirmaciji i unapređivanju prava zaposlenih, uz poruke vezane za 1. maj. U Beogradu će se kampanja odvijati na 5 punktova (Terazije, Trg Nikole Pašića, Slavija, Knez Mihajlova, Ušće) u vremenu od 12 do 15 časova, a u ostalim gradovima, prema dogovoru dva sindikata, na 2 ili tri punkta, u istom vremenskom periodu.

Na punktovima na kojima treba da se okupe aktivisti oba sindikata (barem po 20 iz svakog sindikata) vidno obeleženi prepoznatljivim simbolima (majce, kape, prsluci sa natpisom...), sa zastavama, parolama, uz prigodnu muziku preko razglasa, građanima će se deliti  prigodni flajeri i leci.Tekst za plakate, flajere i letke, osmisliće posebna grupa sastavljena od predstavnika oba sindikata, a biće usvojeni na narednom zajedničkom sastanku.

Na sam praznik, 1. maja, održaće se tzv. ’’Radnički parlament’’ – skup reprezentativnih predstavnika svih granskih sindikata i sindikalnih organizacija UGS NEZAVISNOST i SSSS, pretežno iz Beograda. Skup će biti održan ispred Doma sindikata, na Trgu Nikole Pašića, sa početkom u 10 i 30 časova. Računa se sa 1.000 do 1.500 učesnika, sindikalnih aktivista oba sindikata.

Celokupan program prvomajskog skupa biće osmišljen naknadno, uz mogućnost da, osim obraćanja predsednika obe reprezentativne sindikalne centrale i čitanja POGLASA, bude izveden i kraći prigodan kulturni program –  performans, koji bi zainteresovao i ostale građane i pobudio pažnju javnosti.

Nakon skupa na Trgu Nikolke Pašića, učesnici će ’’prošetati’’ do Slavije i položiti cveće na spomenik Dimitrija Tucovića, a u povratku, simbolično, ostaviti prvomajske poruke ispred Vlade Republike Srbije.


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | Aktuelno | )
 

 
  Aktuelnosti Aktuelno: IZMENJENI USLOVI ZA LICA PROGLASENA TEHNOLOSKIM VISKOM U PREDUZECIMA U PROCESU


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 272 bajtova ukupno | Aktuelno | )
 

 
  Medjunarodna saradnja Aktuelno: GS PUT NEZAVISNOST na 4. EFFAT-ovom Kongresu


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 270 bajtova ukupno | Aktuelno | )
 

 
  Aktuelnosti Aktuelno: Aktivan rad Nadzornog odbora


 
 
  GS PUT `NEZAVISNOST`
(Pročitaj još... | 212 bajtova ukupno | Aktuelno | )
 

 
 

UGS ''NEZAVISNOST''
 
 

 
 

IUF - UITA - IUL
 
 

 
 

EFFAT
 
 

 
 
Sindikalna škola

 
 

 
 
Anketa

Treba li sindikati da se bave politikom?

Da
Ne
Ne znamRezultat
Upitnik

Glasova 225
 
 

 
 
Arhiva tekstova

28.10.2014 12:37:38
· SEMINAR U POZAREVCU ...I VISE OD OCEKIVANJA
09.10.2014 10:40:39
· GS PUT NA SAJMU 112.EXPO
10.09.2014 16:25:20
· OGLEDNI PRIMER KOLEKTIVNOG UGOVORA KOD POSLODAVCA
25.07.2014 16:22:07
· Mora li pravo i zivotom da se placa!?
24.07.2014 13:36:59
· ODLUKE O AKTIVNOSTIMA I MERAMA
23.07.2014 16:53:10
· Pismo zahvalnosti clanstvu i gradjanima Srbije
20.07.2014 13:50:42
· OCISTIMO SRBIJU...
18.07.2014 17:01:58
· Pisma upucena Narodnoj skupstini i predsedniku Republike
18.07.2014 16:53:58
· PROTEST POVODOM IZMENA ZAKONA O RADU I ZAKONA O PIO
16.07.2014 12:15:59
· Odluka o stupanju u generalni ŠTRAJK!!!

Stari članci
 
 

 
 
Posete od 1. 3. 2009.

free counters
 
 

 
 
S.O.S.


 
 

 
 
.

 
 

 
 
Korisni linkovi

 
 


 
 


GS PUT "Nezavisnost"

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Strana generisana: 0.69 sekundi