Poseta povereništva sindikata „Nezavisnost“ Heineken Srbija doo Zaječar – pivara Novi Sad Austriji (Grac)

Poseta povereništva sindikata „Nezavisnost“ Heineken Srbija doo Zaječar – pivara Novi Sad Austriji (Grac)

Na poziv predsednika EWC Heineken, gospodina Johann Greimel-a predstavnici sindikata NEZAVISNOST pivare Novi Sad su od 07. do 09. oktobra 2019. godine bili u radnoj poseti  Austriji (Grac).

Delegaciju su činili: glavni poverenik Dragan Kozarac, zamenik gl.poverenika Nebojša Kisić i predstavnik pivara Novi Sad i Zaječar u EWC-u Slaviša Bukejlović, kao i viši pravni savetnik UGS NEZAVISNOST Dragica Mišljenović.

Prvog dana posete je organizovan obilazak pivare „PUNTIGAM“ koja posluje u sklopu Heineken-a.  Tehnički direktor pivare upoznao nas je sa istorijatom i radom pivare, nakon čega smo obišli proizvodne pogone pivare.

Drugog dana  je organizovana poseta Radničkoj komori Štajerske, gde su nas primili predsednik Komore Josef Pesserl i direktor Komore Wolfgang Bartosch. Nakon prezentacije rada Radničke Komore Štajerske razmenjena su iskustva o radu sindikata, sa posebnim osvrtom na radno zakonodavstvo i načinom izbora u organe Komore.

Nakon toga posetili smo regionalno sedište sindikata PRO-GE za Štajersku, gde nas je primio regionalni poverenik. U otvorenom razgovoru istaknuti su zajednički problemi u radu, kao što su nedostatak ljudi spremnih za sindikalnu aktivnost i socijalni dijalog sa poslodavcima.

Poseti je prisustvovala i sekretarka sindikata PRO-GE Martine Schneller što je značajno  za međusobnu saradnju dva sindikata.

No Comments

Post a Comment