STUDIJSKA POSETA SINDIKATA NNN

STUDIJSKA POSETA SINDIKATA NNN

U okviru radne, studijske posete Srbiji, 18.09.2018. godine domaćin norveškim sindikalnim aktivistima iz sindIkata NNN i rukovodstvu GS PUT NEZAVISNOST je bio sindikat NEZAVISNOST CARNEX Industrija mesa Vrbas i poslovodstvo CARNEX-a. 

Goste su dočekali povernici/ce sindikata i glavni poverenik Milojica Živković, a nakon toga goste je pozdravio direktor CARNEX-a gospodin Mohan Shrestha i izvršna direktorka Tamara Penjić, a potom je priređena prigodna prezentacija MK GROUP i CARNEX-a. Na kraju posete, jedna grupa je posetila pogon Industrije mesa, a druga grupa je obišla CARNEX-ovo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, gde su se uverili u visok nivo bezbednosti i zdravlja na radu i zaštite radne i životne sredine.

U drugom delu posete, domaćini sindikalistima iz NNN, predsedniku GS PUT NEZAVISNOST Dejanu Titoviću, izvršnoj sekretarki Aleksandri Marković i poverenicima/cama sindikata NEZAVISNOST CARNEX su na najvišem nivou bili predstavnici lokalne samouprave opštine Vrbas, na čelu sa predsednikom Milanom Glušcem. Tom prilikom je vođen sadržajan razgovor u kojem su razmenjene infromacije i iskustva o socijalnom dijalogu u Srbiji i Norveškoj.

Nakon toga je priređeno prigodno druženje u CFK “Drago Jovović” u Vrbasu. 

Lokalni mediji su blagovremeno i na korektan način izveštavali o ovoj poseti.

No Comments

Post a Comment