KONFERENCIJA O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU

KONFERENCIJA O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU

U Beogradu je 04.12.2018.godine održana završna Konferencija Projekta o bezbednosti i zdravlju na radu GS PUT i GS IER NEZAVISNOST, koju realizujemo uz podršku bratskih sindikata iz Norveške, NNN i IE.

U radu Konferencije su učestvovali članovi rukovodstva i Odbora za bezbednost i zdravlje na radu granskih sindikata PUT i IER NEZAVISNOST, kao i predstavnici Norveških sindikata NNN i IE.

Konferenciju su otvorili i pozdravili sve prisutne, predsednici granskih sindikata PUT i IER NEZAVISNOST, Dejan Titović i Milorad Panović i koordinator Projekta Ole-Kristian Paulsen.

U prvom delu rada Konferencije, kolega Håkon Bjerkeli, nacionalni predstavnik sindikata IE za Bezbednost i zdravlje na radu je održao prezentaciju o smenskom radu i angažovanju sindikata IE  po pitanjima BZR koja se odnose na smenski i noćni rad.

Prezentaciju o ulozi i aktivnostima Predstavnika za Bezbednost i zdravlje na radu u Norveškoj je održao kolega Bjørn Tore Kyllo, nacionalni predstavnik sindikata NNN za Bezbednost i zdravlje na radu.

Nakon plodonosne diskusije, prvenstveno o razlikama između Sistema BZR u Srbiji i Norveškoj, učesnicima su, kroz prezentaciju zamenika predsednika Odbora za bezbednost i zdravlje na radu GS PUT NEZAVISNOST Nebojše Kisića, predstavljene aktivnosti koje je GS PUT preduzimao tokom realizacije Projekta, kao i postignuti rezultati.

Predsednik Odbora za BZR GS IER NEZAVISNOST, Miroslav Grujić je održao prezentaciju o bezbednosti i zdravlju na radu u rudarstvu.

Na kraju rada Konferencije, s obzirom da je oblast Bezbednosti i zdravlja na radu od izuzetnog značaja za zaposlene, podvučen je značaj rezultata koji proizilaze iz Projekta.

No Comments

Post a Comment