Okrugli Sto

sads

Okrugli sto na temu „Ekonomske i socijalne posledice prodaje poljoprivrednih preduzeća i zemljišta u Srbiji – efekti dosadašnje prodaje poljoprivrednog zemljišta kao prirodnog resursa“ održan je 23. februara 2017.godine u Institutu ekonomskih nauka u

Beogradu. Okrugli sto su otvorili dr. Ivana Domazet, predsednica Naučnog veća Instituta ekonomskih nauka i prof. Božo Drašković. Uvodni referat prezentovao je prof. Miladin Ševarlić, dok su izlaganja po pozivu održali Vojislav Simanović, Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe, i prof.dr. Blagoje Babić, član Naučnog društva ekonomista Srbije. U radu okruglog stola su učestvovali ekonomisti i pravnici koji se profesionalno bave ovom problematikom, kao i predstavnici GS PUT NEZAVISNOST i UGS NEZAVISNOST.

Jedna od tema Okruglog stola je bila i predstojeća privatizacija PKB Korporacije.
Učesnici Okruglog stola su se složili da država ne treba da prodaje poljoprivedno zemljište i kombinate, navodeći da postoji opasnost da budući vlasnici zemljište prenamenuju u građevinsko i da ugase proizvodnju.
Predloženo je da se menja Zakon o poljoprivednom zemljištu, ali je ocenjeno da to neće biti moguće dok se ne završe izbori u Srbiji.

 

No Comments

Post a Comment